Σπάνιες Κότες

Phoenix


Αρχαια Ιαπωνικη διακοσμητικη φυλη που εκει το ονομα της ειναι Onagadori. Εμεις τα αποκαλουμε Φοινικες. Το κυριο χαρακτηριστικο της φυλης, ειναι πως τα φτερα της ουρας μεγαλωνουν συνεχως για 3 με 4 χρονια χωρις να πεφτουν και αυτο την καθιστα εντυπωσιακη. Μπορει να φτασει μεχρι και τα 4 με 5 μετρα μηκος. Στο εξωτερικο γινονται εκθεσεις για αυτον ακριβως τον λογο. Γενναει πολυ λιγα αυγα, μεχρι 80 ετησιως μεσαιου μεγεθους. Το βαρος τους φτανει τα 2,5 κιλα για τα κοκορια και τα 1,8 για τις κοτες.


Chabo ή NagasakiΕίναι μια ράτσα μικροσωμη (νανακια) με προέλευση την Ιαπωνια. Γνωστη απο τον 17ο αιωνα στη συγκεκριμενη χωρα οπου τα αποκαλουν και Ιαπωνικα. Εμφανισιακα μοιαζει πολυ με τα Σεραμα. Γεννάει γυρω στα 80 αυγά ετησίως μικρου μεγεθους. Ο κόκορας φτάνει τα 600 γραμμαρια βάρος και η κότα περίπου τα 500 γραμμαρια.


Gamecock fowlΕίναι μία ασυνήθιστη φυλή κοτόπουλου με καταγωγη την Κινα. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της φυλής, αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι το γονιδιο που εχουν τα κοκκορια και τα καθιστα να μαχονται μεχρι θανατου. Τα κοκόρια ζυγίζουν 2-2,5 κιλά και οι κότες 1,5-2 κιλά. Γεννάει γύρω στα 100 αυγά ετησίως μεσαίου μεγέθους.

Εμβολιασμος ΝεοσσωνΌλοι μας οι νεοσσοί εμβολιάζονται την πρώτη μέρα ζωής τους. Με την άφιξη τους από το εκκολαπτήριο στο εκτροφείο μας, με ειδικούς κλωβούς μεταφοράς πάντα, οι νεοσσοί εμβολιάζονται αρχικά για την νόσο Marek με ενέσιμο διάλυμα. Στην συνέχεια γίνεται εμβολιασμός στο μάτι, με σταγόνα, για την Λοιμώδη Βρογχίτιδα (IB) καθώς και την ψευδοπανώλη (ND). Έπειτα μεταφέρονται στον θάλαμο ανάπτυξης όπου και εμβολιάζονται για την κοκκιδίαση. Ο εμβολιασμός αυτός γίνεται μέσω του φυράματος σίτισης. Την 29η ημέρα ζωής τους γίνεται επαναληπτικός εμβολιασμός για τη Λοιμώδη Βρογχίτιδα και ψευδοπανώλη μέσω του νερού. Τέλος, από την 30η μέχρι και την 32η μέρα χορηγείται στα πουλιά πόσιμο πολυβιταμινούχο σκεύασμα.