Σπάνιες Κότες

Sebright Silver


Πολύ όμορφη φυλή κότας με χαρακτηριστικό λειρί και καταγωγή την Αγγλία. Οφείλει το όνομα της στον άνθρωπο που την δημιούργησε. Είναι μικρόσωμα πουλιά με βάρος να μην ξεπερνά το μισό κιλό. Εξαιρετικές κλώσες όπως σχεδόν όλα τα νανάκια. Γεννάει περίπου 100 αυγά τον χρόνο. Το ασπρόμαυρο είναι ένα από τα συνηθεστέρα χρώματα.


Silkies WhiteΤα σιλκις είναι μια φυλή κότας που ανήκει στα νανάκια. Κατάγεται από την Κίνα και οφείλει το όνομα της στο γεγονός ότι δεν έχει φτερά αλλά πούπουλα τα όποια είναι απαλά σαν το μετάξι. Τα θηλυκά είναι πολύ καλές μάνες όπως όλα σχεδόν τα νανάκια. Το βάρος τους φτάνει το 1 κιλό για τον κόκορα και τα 900 γραμμάρια για τις κότες. Το άσπρο είναι το πιο διαδεδομένο χρώμα. Γεννά γύρω στα 100 αυγά ετησίως μικρού μεγέθους.


Silkies BuffΤα σιλκις είναι μια φυλή κότας που ανήκει στα νανάκια. Κατάγεται από την Κίνα και οφείλει το όνομα της στο γεγονός ότι δεν έχει φτερά αλλά πούπουλα τα όποια είναι απαλά σαν το μετάξι. Τα θηλυκά είναι πολύ καλές μάνες όπως όλα σχεδόν τα νανάκια. Το βάρος τους φτάνει το 1 κιλό για τον κόκορα και τα 900 γραμμάρια για τις κότες. Το άσπρο είναι το πιο διαδεδομένο χρώμα. Γεννά γύρω στα 100 αυγά ετησίως μικρού μεγέθους.

Sussex LightΤα σασεξ είναι μια ράτσα Αγγλικής προέλευσης. Αυγοπαραγωγικής κατεύθυνσης με έως και 270 αυγά ετησίως. Το λάιτ αποτελεί το πιο διαδεδομένο χρώμα. Το βάρος τους φτάνει τα 4 κιλά για τον κόκορα και τα 3,2 για την κότα.


Sussex SpeckledΤα σασεξ είναι μια ράτσα Αγγλικής προέλευσης. Αυγοπαραγωγικής κατεύθυνσης με έως και 270 αυγά ετησίως. Το σπεκλντ αποτελεί το πιο σπάνιο χρώμα. Το βάρος τους φτάνει τα 4 κιλά για τον κόκορα και τα 3,2 για την κότα.


Wyandotte GoldΜια πανέμορφη ράτσα κότας είναι τα Γουαιντοτ. Κατάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και έχουν χαρακτηριστικό λειρί τύπου τριαντάφυλλου. Είναι φυλή μεικτής κατεύθυνσης με ετησία αυγοπαραγωγή που φτάνει τα 200 αυγά. Το βάρος του κόκορα κυμαίνεται γύρω στα 3,5 με 4 κιλά ενώ της κότας δεν ξεπερνά τα 3 κιλά. Το γκολντ είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα χρώματα.


Wyandotte SilverΜια πανέμορφη ράτσα κότας είναι τα Γουαιντοτ. Κατάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και έχουν χαρακτηριστικό λειρί τύπου τριαντάφυλλου. Είναι φυλή μεικτής κατεύθυνσης με ετησία αυγοπαραγωγή που φτάνει τα 200 αυγά. Το βάρος του κόκορα κυμαίνεται γύρω στα 3,5 με 4 κιλά ενώ της κότας δεν ξεπερνά τα 3 κιλά. Το σιλβερ είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και ομορφα χρώματα.

TransylvaniaΕυρωπαϊκή φυλή με καταγωγή την Ρουμανία. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ο γυμνός λαιμός και στομάχι. Ράτσα εξαιρετικά ανθεκτική σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Γεννά περίπου 180 αυγά ετησίως μεγάλου μεγέθους. Το βάρος του κόκορα φτανει τα 4 κιλά και της κότας τα 3 κιλά.

LeghornΡάτσα καθαρά αυγοπαραγωγική με προέλευση την Ιταλία. Γεννά περίπου 280 αυγά ετησίως μεγάλου μεγέθους και λευκού χρώματος. Η αυγοπαραγωγή ξεκινά πολύ νωρίς σε ηλικία 5 μηνών. Το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 2 κιλά περίπου για τον κόκορα και το 1 κιλό για την κότα.


Ayam SeramaΤα Σεραμα ειναι η μικροτερη σε μεγεθος φυλη κοτας που υπαρχει στον πλανητη μας. Συνηθως κατω απο μισο κιλο βαρος, αλλα και με ακομη μικροτερα πουλια που δεν ξεπερνουν τα 300 γραμμαρια. Χωρα καταγβγης τους ειναι η Μαλαισια. Εμφανισιακα εχουν κατι παραξενο. Το σωμα τους σχηματιζει το λατινικο γραμμα V. Στηθος εξω, φτερα καθετα στο εδαφος, ορθια σηκωμενη ουρα και κεφαλι πισω. Απο αποψη αυγοπαραγωγης ειναι φτωχα, μιας και γεννανε μεχρι 100 αυγα ετησιως. Τα θηλυκα ειναι πολυ στοργικες μανες και καθονται κλωσσες συχνα.