Σπάνιες Κότες

Orpington Porcelain


Οι κότες ράτσας Ορπινγκτον προέρχονται από την ομώνυμη πολη της Αγγλίας. Όμορφα πουλιά και μεγαλόσωμα, διπλής κατεύθυνσης. Μπορεί να γεννήσει μέχρι και 180 αυγά ετησίως και το βάρος τους φτάνει τα 5,5 κιλά για τον κόκορα και τα 4 κιλά για την κότα. Στην φωτογραφια βλεπετε τα πορσελαν.


Orpington SilverΟι κότες ράτσας Ορπινγκτον προέρχονται από την ομώνυμη πολη της Αγγλίας. Όμορφα πουλιά και μεγαλόσωμα, διπλής κατεύθυνσης. Μπορεί να γεννήσει μέχρι και 180 αυγά ετησίως και το βάρος τους φτάνει τα 5,5 κιλά για τον κόκορα και τα 4 κιλά για την κότα. Στην φωτογραφια βλεπετε τα ασημενια. 


PekinΤα Πεκιν ή "μπαλάκια" όπως συνήθως αποκαλούνται, λόγο του σχήματος τους, είναι μια ράτσα νανάκι. Προέρχονται από την Κίνα και αποτελούν μια από τις καλύτερες φυλές ιδανικές για κλώσες. Πολύ προστατευτικές μητέρες γεννούν συνήθως γύρω στα 10 αυγά τα όποια και κλωσάνε. Η ετησία αυγοπαραγωγή δεν ξεπερνά τα 100 αυγά τα όποια είναι μικρού μεγέθους. Το βάρος τους φτάνει το 1 κιλό για τον κόκορα και τα 700 γραμμάρια για την κότα.

Plymouth RockΤα Πλυμουθ ροκ είναι μια φυλή που κατάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Υψηλής αυγοπαραγωγής που φτάνει μέχρι και τα 250 αυγά ετησίως μεγάλου μεγέθους. Έχει χαρακτηριστικό πετρωτό πτέρωμα. Είναι ανθεκτικά πουλιά και το βάρος τους φτάνει τα 3,5 κιλά για τον κόκορα και τα 3 κιλά για την κότα.


Plymoyth WhiteΤα Πλυμουθ είναι μια φυλή που κατάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Υψηλής αυγοπαραγωγής που φτάνει μέχρι και τα 250 αυγά ετησίως μεγάλου μεγέθους. Είναι ανθεκτικά πουλιά και το βάρος τους φτάνει τα 3,5 κιλά για τον κόκορα και τα 3 κιλά για την κότα.


PolishΤα Πολις είναι μια μεσαίου μεγέθους ράτσα κότας και παρότι το όνομα της παραπέμπει στην Πολωνία η καταγωγή της είναι η Ολλανδία. Έχει πολύ καλή αυγοπαραγωγή, με αυγά μεσαίου μεγέθους και γεννά μέχρι και 230 αυγά ετησίως. Υπάρχουν σε διάφορα χρώματα και το βάρος τους φτάνει τα 2,5 κιλά για τον κόκορα ενώ δεν ξεπερνά τα 1,8 κιλά για την κότα.


Rhodes IslandΡοντ Αιλαντ. Μια φυλή κότας μεικτής κατεύθυνσης. Εξαιρετική αυγοπαραγωγή ετησίως με 260 περίπου αυγά και μέγιστο βάρος τα 4 κιλά για τον κόκορα και τα 3 κιλά για την κότα. Οφείλει το όνομα της στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και κατάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Rose Comb BlackΠολυ παλια Ευρωπαϊκή φυλή με καταγωγή την Αγγλία. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το μικροσκοπικο μεγεθος, τα ασπρα μαγουλα και το λειρι που μοιαζει με τριανταφυλλο. Εκει οφειλεται και η ονομασια τους. Γεννα λιγα αυγα, περιπου 120 ετησιως αλλα τα θηλυκα ειναι εξαιρετικες μανες και κλωσσες. Το βάρος του κόκορα δεν ξεπερνά τα 600 γραμμαρια και τα 500 γραμμαρια της κοτας. Ειναι φιλικα με τους ανθρωπους και αποτελουν εξαιρετικα κατοικιδια. Στη φωτογραφια τα βλεπετε σε μαυριο χρωμα.

Rose Comb BlueΠολυ παλια Ευρωπαϊκή φυλή με καταγωγή την Αγγλία. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το μικροσκοπικο μεγεθος, τα ασπρα μαγουλα και το λειρι που μοιαζει με τριανταφυλλο. Εκει οφειλεται και η ονομασια τους. Γεννα λιγα αυγα, περιπου 120 ετησιως αλλα τα θηλυκα ειναι εξαιρετικες μανες και κλωσσες. Το βάρος του κόκορα δεν ξεπερνά τα 600 γραμμαρια και τα 500 γραμμαρια της κοτας. Ειναι φιλικα με τους ανθρωπους και αποτελουν εξαιρετικα κατοικιδια. Στη φωτογραφια τα βλεπετε σε μπλε χρωμα.


Sebright goldΠολύ όμορφη φυλή κότας με χαρακτηριστικό λειρί και καταγωγή την Αγγλία. Οφείλει το όνομα της στον άνθρωπο που την δημιούργησε. Είναι μικρόσωμα πουλιά με βάρος να μην ξεπερνά το μισό κιλό. Εξαιρετικές κλώσες όπως σχεδόν όλα τα νανάκια. Γεννάει περίπου 100 αυγά τον χρόνο. Το γκολτν είναι ένα από τα συνηθεστέρα χρώματα.