Σπάνιες Κότες

Lakenvelder


Επίσης Ευρωπαϊκής καταγωγής φυλή. Χώρες προέλευσης θεωρούνται η Γερμάνια και η Ολλανδία. Ανήκει στις διακοσμητικές ράτσες λόγο της ομορφιάς του. Γεννάει γύρω στα 180 αυγά ετησίως μεσαίου μεγέθους. Σχετικά μικρόσωμη φυλή το βάρος του κόκορα φτάνει τα 2,5 κιλά και τα 2 κιλά η κότα.


MaransΑκόμη μια φυλή Ευρωπαϊκής προέλευσης με χώρα καταγωγής την Γάλλια. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το σκούρο καφέ έως κόκκινο χρώμα του αυγού. Με 180 αυγά ετησίως μέση παραγωγή κατατάσσεται ως μεικτής παραγωγής. Το βάρος του κόκορα δεν ξεπερνά τα 4 κιλά και της κότας τα 3 κιλά.


Orloff
Είναι μια φυλή Ρωσικής καταγωγής ιδιαίτερης ομορφιάς. Το χρώμα της είναι καφέ με λευκές βούλες. Γεννάει γύρω στα 160 αυγά ετησίως. Το βάρος τους φτάνει τα 3,5 κιλά για τον κόκορα και τα 2,5 κιλά για την κότα. 

Orpington WhiteΟι κότες ράτσας Ορπινγκτον προέρχονται από την ομώνυμη πολη της Αγγλίας. Όμορφα πουλιά και μεγαλόσωμα, διπλής κατεύθυνσης. Μπορεί να γεννήσει μέχρι και 180 αυγά ετησίως και το βάρος τους φτάνει τα 5,5 κιλά για τον κόκορα και τα 4 κιλά για την κότα. Εδω βλεπετε το λευκο χρωμα.


Orpington BobatΟι κότες ράτσας Ορπινγκτον προέρχονται από την ομώνυμη πολη της Αγγλίας. Όμορφα πουλιά και μεγαλόσωμα, διπλής κατεύθυνσης. Μπορεί να γεννήσει μέχρι και 180 αυγά ετησίως και το βάρος τους φτάνει τα 5,5 κιλά για τον κόκορα και τα 4 κιλά για την κότα. Στην φωτογραφια ειναι το χρωμα Μπομπατ.


Orpington BuffΟι κότες ράτσας Ορπινγκτον προέρχονται από την ομώνυμη πολη της Αγγλίας. Όμορφα πουλιά και μεγαλόσωμα, διπλής κατεύθυνσης. Μπορεί να γεννήσει μέχρι και 180 αυγά ετησίως και το βάρος τους φτάνει τα 5,5 κιλά για τον κόκορα και τα 4 κιλά για την κότα. Στην φωτογραφια ειναι το πιο κλασσικο χρωμα της ρατσας, το πορτοκαλι.


Orpington ChocolateΟι κότες ράτσας Ορπινγκτον προέρχονται από την ομώνυμη πολη της Αγγλίας. Όμορφα πουλιά και μεγαλόσωμα, διπλής κατεύθυνσης. Μπορεί να γεννήσει μέχρι και 180 αυγά ετησίως και το βάρος τους φτάνει τα 5,5 κιλά για τον κόκορα και τα 4 κιλά για την κότα. Το τσοκολειτ ειναι το πιο εντυπωσιακο χρωμα. 

Orpington CuckooΟι κότες ράτσας Ορπινγκτον προέρχονται από την ομώνυμη πολη της Αγγλίας. Όμορφα πουλιά και μεγαλόσωμα, διπλής κατεύθυνσης. Μπορεί να γεννήσει μέχρι και 180 αυγά ετησίως και το βάρος τους φτάνει τα 5,5 κιλά για τον κόκορα και τα 4 κιλά για την κότα. Εδω τα βλεπετε στο πετρωτο τους χρωμα.

Orpington GoldΟι κότες ράτσας Ορπινγκτον προέρχονται από την ομώνυμη πολη της Αγγλίας. Όμορφα πουλιά και μεγαλόσωμα, διπλής κατεύθυνσης. Μπορεί να γεννήσει μέχρι και 180 αυγά ετησίως και το βάρος τους φτάνει τα 5,5 κιλά για τον κόκορα και τα 4 κιλά για την κότα. Επισης ενα εντυπωσιακο χρωμα ειναι το χρυσο. 


Orpington LavenderΟι κότες ράτσας Ορπινγκτον προέρχονται από την ομώνυμη πολη της Αγγλίας. Όμορφα πουλιά και μεγαλόσωμα, διπλής κατεύθυνσης. Μπορεί να γεννήσει μέχρι και 180 αυγά ετησίως και το βάρος τους φτάνει τα 5,5 κιλά για τον κόκορα και τα 4 κιλά για την κότα. Το συγκεκριμενο χρωμα ειναι το πιο σπανιο και αποκαλειται λαβεντερ.